Aircovullen

Airco vullen 


Wij beschikken over twee aircostystemen dus snelle service!


Airco vullen zonder afspraak!


Snel en eenvoudig airco vullen tegen lage kosten!  


Airco vullen arico check. 

Autobedrijf Derks  is gespecialiseerd in het onderhoud en vullen van úw auto, bedrijfswagen, vrachtwagen, tractor en camper. Hierbij maken wij gebruik van de twee modernste, milieu vriendelijkste aircosystemen. Een auto-, bedrijfswagen-, vrachtwagen-  tractor en camper airconditioning wordt in de regel niet meer beschouwd als luxe. U rekent erop dat dit altijd werkt!  Echter het gebruik van de airco vraagt ook onderhoud, sterker nog, zonder onderhoud van uw airconditioning zult u binnen de kostte keren geconfronteerd worden met een defect airco systeem. En dat vaak als het u niet uitkomt!


Heeft u vragen? Tel. 024 - 7370 318 of ga naar ons contactformulier KLIK HIER.  


Uw gezondheid en uw airco


Uw auto laten vullen met koudmiddel (airco) zonder afspraak! 

Meer dan 90  procent van de nieuw verkochte auto's wordt met airconditioning uitgerust, zodat ook bij 30 graden buitentemperatuur een aangenaam rijklimaat kan worden geschapen. 


Maar een airco vormt ook een risico. Weinigen houden er bij het onderhoud van hun auto rekening mee dat een slecht functionerende mobiele airco gezondheidsproblemen kan veroorzaken. Om de twee jaar moet de installatie worden gecontroleerd. Anders kunnen er schadelijke bacteriën en schimmels in ontstaan, die irritatie aan de luchtwegen veroorzaken.


Door deze schadelijke micro-organismen stelt men bij chauffeurs en passagiers van een auto / bus met airco vaak verkoudheden, tranende ogen, keelpijn en irriterende luchtwegen vast, en wordt er vaak een muffe geur waargenomen.

 

De oorzaak is bacterievorming op de verdamper van de airco. Verse lucht wordt aangezogen en stroomt over de lamellen van de verdamper waar hij, bij ingeschakelde airconditioning, gekoeld wordt. Door de lagere temperatuur treedt er een gevoelige condensatie op het koele oppervlak van de verdamper op.

 

Waar warmte en vochtigheid tegelijk aanwezig zijn op de verdamper krijgt men ideale omstandigheden voor de ontwikkeling van algen, bacteriën en andere micro-organismen. Stof, stuifmeel en nicotine, meegekomen met de lucht, zijn een ideale voedingsbodem voor een sterke aangroei in deze zone. Deze groeien des te meer als de wagen stilstaat. Bij het starten van de wagen - met de ventilator aan - worden deze micro-organismen samen met de koude lucht in de wagen geblazen.

Airco vullen zonder afspraak voor auto, camper, tractor, vrachtwagen en bedrijfswagens. In Malden Autobedrijf Derks Derks

Werkwijze airco service beurt bij Autobedrijf Derks


Bij ons is het KLAAR terwijl u wacht en zonder afspraak bent u van harte welkom! 


Noodzaak airco onderhoud

 

Een airco is niet onderhoudsvrij. Per jaar verliest een airco gemiddeld tot 10% koudemiddel. Koudemiddel zorgt, naast koeling, voor smering van de airco. Door gebrek aan voldoende smering van het systeem tijdens maximale prestatie in warme maanden, kan ernstige schade aan het systeem ontstaan

De airco check-up bestaat uit: 

 • Druktest uitvoeren
 • Het systeem met stikstof controleren op lekkage
 • Controleren van magneetkoppeling en aandrijfriem
 • Werking van het systeem en temperatuur controleren en meten.


De complete airco service beurt bestaat uit: 

 • Airco check-up
 • Leeghalen en filteren van het koudemiddel
 • Het systeem met stikstof controleren op lekkage
 • Diep-vacumeren (ontvochten) van het systeem
 • Vullen met verse olie
 • Vullen met schoon koudemiddel R134a of R1234YF
 • Controleren van magneetkoppeling en aandrijfriem


Airco service Autobedrijf Derk in Malden. Wij zijn te vinden ± 5 minuten van: Nijmegen, Wijchen, Grave, Mook, Cuijk, Oeffelt, Overasselt, Nederasselt, Heumen (Gelderland)

Airco vullen van uw wagen, Aircopomp reviseren vervangen Airco check in Malden naast Nijmegen, Wijchen, Overasselt, Mook, Cuijk, Groesbeek Gelderland Noord Brabant zonder afspraak

Uw wagen laten vullen met koudmiddel ( airco )


Wij vullen uw Auto, bedrijfswagen, vrachtwagen, tractor en campers!  


Autobedrijf Derks zijn gespecialiseerd in al het airco onderhoud van uw auto, bedrijfswagens, vrachtwagens, tractors en campers! De beste service aircomonteurs staan voor uw klaar ook zonder- & met afspraak ben u van harte welkom.

Werkt uw Airco van uw auto het niet?

Autobedrijf Derks De auto- airco specialist voor reparatie, onderhoud en bijvullen van de aircosysteem in uw auto, bestelwagen en camper. 


Airco condensor vervangen prijs opvragen? auto, bedrijfswagen, vrachtwagen, tractor en camper.

Aircoservice / onderhoud! komt u uit Malden of uit Nijmegen, Wijchen, Grave, Cuijk Groesbeek, Overasselt, heumen, Nederasselt dan hoeft u niet ver te rijden.

Heeft u vragen over het bijvullen van uw airco stysteem? 

Tel. 024 7370318 of ga naar ons contactformulier KLIK HIER

Hoe weet ik dat mijn airco goed werkt? autobedrijf Derks in Malden vlak bij Nijmegen, Wijchen, Grave, Groesbeek, Cuijk, geeft u diverse tips

Hoe weet ik  dat mijn airco goed werkt?


Hoe weet ik of mijn ( aircosysteem ) koudelucht wel goed werkt? 


Wij krijgen wel eens telefonische vragen van:

- Mijn airco doet het wel, maar ik weet niet of dit ook wel goed is zoals hij behoort te functioneren. 


Er is een simpele manier om te controleren of je airco goed genoeg werk.

Stop een thermometer in het ventilatierooster (Let wel! Niet te diep ) waar de koude lucht vandaan komt. Wanneer deze lucht onder de 11 of 12 graden komt, dan kun je ervan uit gaan dat je airco over het algemeen werk goed functioneert.  ( twijfelt u kom gerust langs )  Wij controleren uiteraard met onze aircosystemen.   

 

Tel. 024 7370318 of ga naar ons contactformulier KLIK HIER