APK wat wordt er gekeurd

APK zonder of met afspraak!


Periodieke APK keuring


Autobedrijf Derks: APK keuring zonder of met afspraak in Malden?

 

Autobedrijf Derks in Malden maakt het u graag gemakkelijk. APK keuren zonder afspraak: u mag zo bij ons aankomen. Het kan wel zijn dat u dan even moet wachten omdat wij bezig kunnen zijn met een andere klant. Heeft u geen zin om lang te wachten? Dan mag u ook ONLINE een APK keuringsafspraak maken.  Vul onderstaande formulier in. ONLINE APK afspraak maken kan! 


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Autobedrijf Derks in Malden is RDW erkend autobedrijf

Broekkant 45 - 6581AD Malden 


(024) - 73 70 318


Openingstijden:

Maandag t/m vrijdag 08:30 - 17:30uur

Zaterdag 10:00 - 14:00 uur


APK keuring & Airco vullen zonder afspraak Garagebedrijf Autobedrijf Derks in Malden

APK wat wordt er gekeurd ?


Algemene Periodieke APK keuring


Bij de Algemene Periodieke Keuring (APK) wordt gelet op een aantal onderdelen. De keurmeester beoordeelt uw auto op verkeersveiligheid, milieu en registratie.


Onderdelen APK

Tijdens de keuring wordt gelet op:

- De verkeersveiligheid

Remmen, wielophanging, schokdempers, banden, stuurinrichting, verlichting en carrosserie

- Het milieu

Uitstoot van uitlaatgassen

- De registratie

Kilometerstand, het Voertuigbewijs, voertuigidentificatienummer en de gebruikte brandstof.


Roetmeting bij APK

Auto's met een bouwjaar van 1980 of later die een dieselmotor hebben, ondergaan bij de APK een roetmeting. Bij deze meting is het van groot belang dat u uw voertuig in een goede staat van onderhoud voor de keuring aanbiedt om motorschade te voorkomen. Dieselmotoren van na 1972 zijn erop gebouwd om deze meting te kunnen ondergaan als de onderhoudsbeurten volgens de fabrieksvoorschriften zijn uitgevoerd.


Viergasmeting bij APK

Auto's met een bouwjaar van 1993 of later die een benzinemotor of LPG-motor met een geregelde katalysator hebben, moeten een viergasmeting ondergaan. Met behulp van een viergastester wordt gecontroleerd of de uitstoot van de uitlaatgassen de wettelijke percentages niet overschrijdt.


Registratie kilometerstand bij de RDW

Vanaf 1 januari 2014 is het is strafbaar om de kilometerteller terug te draaien. Alle door de RDW erkende bedrijven moeten vanaf die datum de tellerstanden registreren. Het gaat om tellerstanden van personenauto's en lichte bedrijfsvoertuigen (tot en met 3.500 kilo).


Registratie kilometerstand bij de RDW

Vanaf 1 januari 2014 beheert de RDW de database met tellerstanden. De RDW neemt de database en registratie over van Stichting Nationale Auto Pas (NAP). Alle door de RDW erkende bedrijven in Nederland zijn wettelijk verplicht tellerstanden te registreren van personenauto’s en lichte bedrijfsvoertuigen (tot en met 3.500 kg).


Met de nieuwe wetgeving is het strafbaar een tellerstand terug te draaien of daarover te adverteren. Door een tellerstand vaker te registreren, wordt de ruimte om te frauderen met de tellerstand kleiner en wordt een betrouwbaarder oordeel afgegeven over de reeks geregistreerde tellerstanden. In samenwerking met NAP werkt de RDW aan het verder terugdringen van fraude met tellerstanden.


Bedrijven registreren tellerstanden onder meer bij:

* APK afmelding;

* inbouw van LPG (gasinstallaties), tachograaf of alcoholslot;

* reparaties en onderhoud vanaf  €150.

* De RDW neemt de database en registratie over van Stichting Nationale Auto Pas.


Een APK keuring bij ons in Malden vlak bij Nijmegen, Wijchen Grave, Cuijk, Mook en Groesbeek.  APK zonder of met online afspraak bij garagebedrijf Derks in Malden.